Kort beskrivelse

Adresse
3516, Hønefoss

Innflytting
Etter avtale

Antall boenheter
X

Type bolig
Hytter

Se mer informasjon nedenfor

Introduksjon

Vikerfjell, Oslo og Ringerikes nærmeste høyfjell, flotte hytter på romslige høystandardtomter

Beliggenhet

Vikerfjell Oslo og Ringerikes nærmeste høyfjell.

Alle kjenner Norefjell, mens Vikerfjell kanskje ikke er like godt kjent som turområde for folk fra Oslo, Asker, Drammen eller til og med Ringeriksregionen. Dette til tross for at Vikerfjell bare ligger 10 mil fra Oslo og du kan kjøre bil helt til fjells på en av de fem skogsbilveiene som tar av fra veien på vestsida av Sperillen.

Vikerfjellområdet er en del av Ådalsfjella vest for Sperillen med Urdevassfjell og Høgfjell i sør og toppene Treknatten og Gyranfisen i nord. Som en kuriositet kan nevnes at Høgfjell (1010 m.o.h.) er den 1000 meter-toppen som ligger nærmest Oslo, men det er Gyranfisen som rager høyest med sine 1127 m. Ellers består Vikerfjell av store vide skogsområder. Tregrensa går høyt, og i det øverste skogsbeltet er det gammel fjellskog med forvridde graner og trollfuruer samt mye myrlendt terreng. For vårt indre øye ser vi bilder av gule gressmyrer og myrer med så mye myrull at de ligner vakre hvitveistepper. På andre myrer kan det lønne seg å ta med bærspannet og sikre seg julemoltene og mer til. Til tross for rundt 800 hytter, de fleste på østsida mot Sperillen, har mye av området et klart villmarkspreg, og er du heldig, kan du møte både skogsfugl, rovfugl, og de fleste dyrearter som hører skogen og fjellet til. Den legendariske hvite Trollelgen, som naturfotografen Nils Viker filmet, hørte hjemme på Vikerfjell, og den samme Nils Viker har tatt fantastiske bilder av kongeørn og annen storfugl på Vikerfjell.

Området er også et eventyr for deg som liker å være aktiv sommer som vinter. Vikerfjell er et av de snøsikreste områdene på Østlandet, om ikke det sikreste. Så her starter skisesongen tidlig og avsluttes sent, enten du liker å utforske naturen på egenhånd eller med pulsklokke og smale ski i de mange mil med topp preparerte skiløyper i området. Her kan man også velge om man på vindfulle dager søker skogens ly eller søker majestetiske fjelltopper på solskinnsdager. Ønsker man å bruke sykkelen er det også uendelige muligheter for å bli varm på ryggen enten i terreng eller langs grusveier.

Er drømmen en kopp kaffe i den ene hånden og en ørretstang med mark og dupp i den andre er også mulighetene mange. Her er det ikke langt mellom fiskevannene og sjansen for å kunne bidra til en bedre middag stor. Isfiske vinterstid er også et fint alternativ.

Om golf er tingen ligger Ringerike Golfklubb ca. 30 minutters kjøring fra hytta. Her er det 9-hulls slopet par 68 skogsbane. En perle av et anlegg langs Ådalselva, som stadig er i utvikling.

En annen verdi ved at Vikerfjell ligger så sentralt for oss på Ringerike gjør at man har muligheten til å bruke hyttene på en annen måte. Flere og flere tar full dag på fjellet søndag og kjører direkte på jobb/skole eller kanskje barnehage mandag morgen. Alle kjenner vi søndager med litt uro i kroppen vedr organisering av hjemreise med muligheter for kø osv. Da er det jo bedre å få en full dag på hytta, kunne finne roen foran peisen søndag kveld og heller stå opp 30 minutter før mandag morgen

Om hyttene

Vi har tatt utgangspunkt i 4 forskjellige hyttemodeller:

Alle hytter vil bli oppført med gress på tak, jordfarget panel, samt element av stein på fasaden. Vi ønsker et felt som er helhetlig og gjennomtenkt. Vi har hytter i flere størrelser og prisklasser.
Hytta leveres helt nøkkelferdig med blant annet stålpipe og peisovn, fliser og varmekabler i gulv på bad og vindfang.

Vi tilpasser hyttene etter eget ønske slik at man kan få satt sitt eget preg på rominndelingen.

Hyttetypene

Smart 6: Vis på Finn.no

Vikerfjell spesial (K24): Vis på Finn.no

Vikerfjell K40: Vis på Finn.no

Aurora 814: Vis på Finn.no

Andre prosjekter